top of page

Onder Het Maaiveld (junior)

De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.
Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootse draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem?
De film Onder Het Maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.

11.30 - 12.35

tijd

locatie

Loods F

Ignas van Schaick

Ignas van Schaick begon zijn carrière als uitgever bij Staats Uitgeverij en is al meer dan 30 jaar actief in de mediawereld. Hij was verantwoordelijk voor de home entertainment exploitatie van merken als de BBC en Discovery Channel en later als uitgever bij National Geographic en het wetenschapsblad Quest.

Na zijn debuut als filmmaker met ‘De Nieuwe Wildernis’ maakte hij verschillende succesvolle films over de Nederlandse natuur die een wereldwijd publiek bereikten. In 2020 startte hij samen met Jeffrey de Graaff en Gerben Kuipers de M&N Media Groep.

bottom of page