top of page

Compostkeuken


In één theelepel
gezonde bodem...

…vind je een miljard bacteriën, meters schimmeldraden, duizenden ééncelligen en honderden andere organismen. Dankzij een complex web van interacties (het Bodemvoedselweb) functioneert de bodem als levend ecosysteem, waarin planten kunnen groeien.

10.30 - 11.00 & 13.00 - 13.30

tijd

locatie

Loods F

De Compostkeuken

De Compostkeuken is een leer- en experimenteertuin voor bodemherstel in Tilburg. Je kunt er terecht voor educatieve activiteiten over bodemleven en bodemgezondheid, en voor bodemanalyses.

Het gezicht achter De Compostkeuken is Nikki Daniëls. Gewapend met een compostthermometer, microscoop en een fijn stel rubberlaarzen, deelt ze met liefde het verhaal van het Bodemvoedselweb. Daarnaast is ze gecertificeerd Soil Food Web Laboratory Technician en voert ze bodemvoedselweb-analyses uit voor professionals en particulieren.

Nikki: “Het doel van De Compostkeuken is om bij te dragen aan de bewustwording over het bodemleven en haar functies, en de kennis aan te reiken die het mogelijk maakt om duurzamer met de bodem om te gaan.

Je zult er nog versteld van staan hoeveel bodemprocessen in werkelijkheid biologische processen zijn, en van het gemak waarmee je die kennis als tuinder, hovenier of hobbytuinier kunt benutten”.

bottom of page